Tip: Boek VOER! van Sandra van Kampen en Youetta Visser – sprekers op het symposium

VOER – vaart maken met de voedseltransitie

Korte ketens, natuurinclusieve boeren, bloemrijke akkerranden, vertical farming en vegaburgers. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Maar leiden al deze initiatieven ook tot een echte omslag naar een duurzaam, gezond en vooral ook eerlijk systeem? Of is daar meer voor nodig?

Sandra van Kampen en Youetta Visser stapten in een stoere bus om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we ons huidige op kostprijs gerichte voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Waar zijn koplopers mee bezig? Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? En wat is eigenlijk de rol van geld?

In het boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie komen talloze vernieuwers aan het woord uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, de financiële sector, consumentencollectieven en overheden. Aan de hand van de praktijk schetsen de schrijvers een perspectief op de voedseltransitie en geven handvatten voor versnelling. Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van ons voedselsysteem.

Geïnteresseerd? Sandra van Kampen en Youetta Visser zijn zaterdag 23 juni te gast op het symposium Potatoes go wild.

  • “Het grootste probleem in de akkerbouw is de bodem. We zijn daar lang mee omgegaan alsof het een eindeloos productiemiddel is, maar dat is niet zo”. NAV-bestuurslid Keimpe van der Heide in VOER
  • “Bij mij is de verhouding tussen koeien, grond en arbeid prima in balans. Ik heb zonder kunstmest dezelfde opbrengst van het land. Iedereen kan wat ik doe.” Jaring Brunia – melkveehouder in Friesland.
  • Geïnformeerd door wetenschappelijke en praktische kennis, geven de auteurs concrete suggesties hoe nieuwe initiatieven kunnen uitgroeien tot een heuse transitie naar een duurzaam voedselsysteem.John Grin / hoogleraar systeeminnovaties Universiteit van Amsterdam

Praktische informatie en bestellen: VOER – vaart maken met de voedseltransitie is te bestellen op www.groeneboekenshop.nl en kost 27,50. Full colour, 240 pagina’s, ISBN 978-90-6224-034-0. Vijf of meer exemplaren bestellen? Stuur dan een mail aan sandra@deschaalvankampen.nl

Voor meer informatie over VOER kijk op www.deschaalvankampen.nl en www.yfactor.nl of bekijk het filmpje wat zij hebben gemaakt (klik HIER).

 

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!