Terugkeer poëtische Malta’s op Friese bodem

Op donderdag 29 maart worden de eerste nieuwe Malta aardappelen van dit jaar in het gemeentehuis in Franeker aangeboden aan burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Waadhoeke, gedeputeerde Sietske Poepjes en de ambassadeur van Malta in Nederland, Joseph Cole. Een Maltees gedicht genaamd Hot Potato geschreven door Gorg Peresso, is in vier talen (Maltees, Engels, Nederlands, Bildts) bevestigd aan de aardappelen.

Dit moment is voor de laatste keer de aftrap voor het project ‘Poetic Potatoes’. Dit project is onderdeel van Potatoes go Wild, onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het programma met activiteiten van Potatoes go Wild duurt tot 6 januari 2019. Het programma wordt georganiseerd door Stichting De Bildtse Aardappelweken.

Vanaf 29 maart zijn de 2 kilo aardappels in de speciale jutezakjes mét gedicht te verkrijgen bij AH Sint Annaparochie en Franeker en bij de Voedingsadviseur in Sint Annaparochie. De lijst met andere verkooppunten is vanaf 29 maart te raadplegen op onze site.

Gedichtenbundel Poetic Potatoes
De organisatie brengt een meertalige bundel uit met een groot aantal van de in Fryslân en Malta geschreven gedichten, artikelen en recepten. Deze uitgave wordt op donderdag 5 april gepresenteerd in het talenpaviljoen MEM van Lân fan Taal. Van 1 tot en met 8 april staat daar de Bildtse taal en cultuur centraal. Vanaf dat moment is de bundel voor € 5,00 te koop bij Afûk in Leeuwarden, Primera en stichting Bildts Aigene in St. Annaparochie en via de website van de stichting www.baw.frl.

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!