Kunst bij de boer, Fruchtbere Grônd, tentoonstellingen in 7 boerenschuren

21 juni – 15 juli 2018 Kunst in aardappelschuren

44 kunstenaars uit ‘de vier Frieslanden’ in Noord-Europa exposeren in zeven aardappelschuren langs de Oudebildtdijk in Noord-West Friesland. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de landelijke omgeving. Anita van Os, eigenaar van Galerie de Roos van Tudor in Leeuwarden en conservator van de Kunstmaand Ameland in 2013 t/m 2016, heeft de tentoonstelling samengesteld. De exposities en sculpturen zijn gratis te bezoeken.

Lees hier meer https://bit.ly/2looNz0

 

Lezingen en optredens van kunstenaars

Tijdens de tentoonstellingsperiode van Fruchtbere Grônd zijn er iedere zondagmiddag lezingen of optredens in de schuur van de familie De Jong, Oudebildtdijk 487.

1 juli: Wereldreis Het Bildt: over stilte, vogels en de wadden
Natuurschrijver Kester Freriks neemt u op zondag 1 juli mee over de Oude Bildtdijk naar de wadden. Hij laat u kijken met de blik van de trekvogels naar de machtige dijk die vogels op hun trektochten volgen. De stilte en de ruimte van het landschap vormen zijn leidraad.  Recent publiceerde Kester Freriks drie boeken waarin het hoge noorden van ons land een beslissende rol speelt: De kleuren van het wad. Van bedreigde zee tot werelderfgoed; Stilte, ruimte, duisternis. Verkenningen in de natuur en Het nieuwe vogels kijken. De lezing gaat gepaard met lichtbeelden en de boeken zijn tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar. Starttijden: 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

  

 

 

 

 

8 juli: Potzenmaker Jan Ketelaar
Zondag 8 juli is Jan Ketelaar te gast. Jan Ketelaar is potzenmaker en van hem staat een beeld aan de Oudebildtdijk.  Zoals het een potzenmaker betaamt wil Jan graag dat de performance alle kanten op kan: Van beelden naar poëzie, van een gastzanger naar verhalen over zijn leven en werk. En misschien hebt u ook wel vragen. Of zijn we gewoon een poos stil. Het wordt vast een bijzondere bijeenkomst! Starttijden: 13.00 en 15.00 uur.
(foto: Ids Aukema)

15 juli: Anne Feddema, gedichten
Het laatste optreden op zondag 15 juli is van Anne Feddema. Hij  zal een selectie gedichten voordragen in het Fries en het Nederlands, uit zijn tot nu toe verschenen bundels. In het verleden trad Feddema onder meer op Poetry International in Rotterdam op.
Hij staat bekend als ras-performer. In 2009 won hij de Gysbert Japicxpriis, de hoogste Friese literaire onderscheiding, voor zijn bundel Reidhintsje op’e Styx. Starttijden: 13.00 en 15.00 uur.

Wilt u bij deze of één van deze optredens aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@bildtseaardappelweken.nl.

Er is voor ieder optreden plaats voor vijftig gasten. Toegang is gratis.

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!