Expositie “Vruchtbare grond” nu verder naar Hoorn

Op zaterdag 3 november om 16.00 uur wordt opnieuw een tentoonstelling Vruchtbare Grond / Fertile Soil geopend. Ditmaal in het pop-upmuseum Expoost, in de binnenstad van Hoorn (NH) door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum. Centraal staat het thema Vruchtbare Grond en het Landschap.

In de zomermaanden van 2018 werd de bijzondere tentoonstelling Fruchtbare Grônd getoond in zeven boerenschuren langs de Oudebildtdijk (de langste straat van Nederland) op ´t Bildt in Noordwest-Fryslân. 44 kunstenaars uit de vier Frieslanden werkten mee aan deze expositie: provincie Fryslân, Ost- en  Nordfriesland in Duitsland en Westfriesland in Noord Holland. Door deze selectie zijn de onderlinge banden tussen de vier Frieslanden weer aangehaald. Anita van Os van de Leeuwarder Galerie De Roos van Tudor, heeft de tentoonstelling samengesteld en is er ook nu weer bij betrokken.

Met de verhuizing van de tentoonstelling naar Hoorn, worden dit jaar 3 van de 4 Frieslanden aangedaan.

Eerste verhuizing

Na afloop van de expositie in Fryslân werd in augustus een groot deel van de werken verhuisd naar Schloss Evenburg in Leer (Dld), net over de grens bij Nieuweschans. Hier is de tentoonstelling Fruchtbarer Boden nog te zien tot en met 28 oktober.

Het slot bevindt zich in een kleurende herfstnatuur en is op zichzelf al prachtig om te zien. Het is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt € 5,–; kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie: www.schloss-evenburg.de.

Potatoes go Wild

De tentoonstelling Fruchtbare Grônd is ontstaan als deelproject van het project Potatoes go Wild, onderdeel van het hoofdprogramma Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Het doel was de streek het Bildt in Noord-Friesland als centrum van de pootaardappelteelt te tonen. Het project Potatoes go Wild streeft naar een betere bewustwording van de herkomst van ons dagelijkse voedsel. Het project is georganiseerd door Stichting De Bildtse Aardappelweken. www.baw.frl

Expositie Vruchtbare grond / Fertile soil

3 tot en met 25 november 2018

Bij de expositie is een uitgebreide catalogus in 4 talen uitgebracht.

Expoost
Grote Oost 2-4
openingstijden woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.
info@expoost.nl
www.expoost.nl

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!