Eerste exemplaar gedichtenbundel aangeboden aan Jetze Lont

Aardappelgedichten gebundeld in Poetic Potatoes

Bouwondernemer Jetze Lont uit Sint Annaparochie heeft donderdagavond 5 april het eerste exemplaar van de gedichtenbundel Poetic Potatoes ontvangen uit handen van Froukje de Jong, voorzitter van Stichting De Bildtse Aardappelweken. De bundel is het resultaat van vier jaar samenwerking tussen Malta en ’t Bildt. Valletta in Malta is net als Leeuwarden dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De presentatie werd gehouden in Talenpaviljoen MeM waar deze week tal van activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Bildtse week.

De afgelopen jaren gingen in oktober zakken pootgoed richting Malta, met Friese gedichten. In maart keerden de Malta’s terug naar Nederland, met Maltese gedichten. De oogst van die vier jaar is nu samengevat in de bundel.

Jetze Lont kreeg het eerste exemplaar omdat hij er hoogstpersoonlijk voor gezorgd heeft dat het Bildts toch een eigen plek kreeg op Obe, het paviljoen van Lân fan Taal. In dit paviljoen zijn alle officiële minderheidstalen verzameld. Omdat het Bildts geen officieel erkende taal is, is er daar geen plek voor ’t Bildts.
Lont, als aannemer verantwoordelijk voor de bouw, zorgde voor bord op het gebouw met de Bildtse spreuk: Die’t syn aigen taal fersmyt, raakt syn diepste wezen kwyt.’

De viertalige bundel met 100 pagina’s gedichten, artikelen en recepten uit Fryslân en Malta is voor € 5,– te koop bij Afûk in Leeuwarden, Primera in Sint Annaparochie en diverse boekhandels in de provincie.

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!