€150.000,- subsidie voor ‘Potatoes Go Wild’

Potatoes Go Wild krijgt €150.000,- subsidie voor de uitvoering van hun activiteiten in 2018. Het geld komt uit het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling LEADER, van de provincie Fryslân en gemeente het Bildt. Met het kunstproject willen akkerbouwers van het Bildt laten zien hoe zij op een moderne manier bijdragen aan onze dagelijkse maaltijd. Het project is onderdeel van het hoofdprogramma voor Leeuwarden-Fryslân 2018.

De aardappel is de metafoor voor cultuur, economie, de stad en het platteland. Onder de naam Potatoes Go Wild worden verschillende activiteiten georganiseerd. Van een expositie, een muziektheatervoorstelling tot een groot aardappeldiner in verschillende boerenschuren. een boerenschuur. Daarnaast is er wordt een poëzieproject met Valletta op Malta opgezet. Valletta is ook culturele hoofdstad in 2018. Sinds 1850 hebben beide regio’s een band; Bildts pootgoed gat elk jaar in oktober naar Malta en in het voorjaar daarna komen de verse aardappelen, de Malta’s, terug naar Nederland. door uitwisseling van hun pootgoed. Voorzitter van de lokale LEADER-groep Piet Meerdink vindt het project een opsteker voor de regio: “We zetten ons gebied hiermee nationaal en internationaal op de kaart’. Meerdink en zijn collega-ambassadeurs beoordelen subsidieaanvragen voor LEADER in Noardwest-Fryslân.

LEADER

Leader is een subsidieprogramma voor projecten op het platteland. Om dorpen en steden in die gebieden ook in de toekomst vitaal en leefbaar te houden zijn er nieuwe stimulansen nodig. Een belangrijk uitgangspunt is dat mensen in het gebied zelf bepalen wat belangrijk is voor de leefbaarheid in hun gebied. Het gaat om projecten die door inwoners, uit het gebied zelf, worden opgezet. Vertegenwoordigers uit de streek, de streekambassadeurs in de Local Action Group, adviseren over het toekennen van Leader-subsidie.

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!