Dagtocht van Terp naar Wad en Gewas

Vanaf mei 2018 wordt een tocht gereden met de panoramawagen van de Seedykster Toer langs bijzondere cultuurhistorische, landbouw- en natuurplaatsen in Noord-West Friesland. Voor de organisatie hebben Stichting De Bildtse Aardappelweken, de Seedykster toer, Terp Hegebeintum,  It Fryske Gea en Restaurant de Molen de handen ineen geslagen. Van mei tot en met september vertrekt de panoramawagen op verschillende dagen van de week. Reserveringen via vanplan.nl.

Het doel van de dagtocht is dat deelnemers zicht krijgen op hoe de mensen hier leven met de Waddenzee en hoe de landbouw zich hier heeft ontwikkeld. Belangrijk voor ons voedsel!

Van Terp en Wad
De tocht vertrekt in Vrouwbuurstermolen vanaf het terrein van De Kultuurfabriek rond 09.30 uur.

De route gaat eerst naar de terp van Hegebeintum: de eerste ideeën van vroeger om droge voeten te houden. Vervolgens naar de Waddenkust en door het Noorderleegh van It Fryske Gea. Bijzonder, want dit gebied is anders afgesloten voor publiek! Met mooi weer wordt er op de kwelder geluncht.

Naar Gewas en langs kunstroute
Na de lunch vervolgt de toer naar het Gewassenveld 50 Tinten Groen aan de Oudebildtdijk alwaar een stop van ongeveer een uur is om het veld te kunnen bekijken. Daarna gaat het door het Bildtse landschap, langs kunstboerderijen en een beeldenroute terug naar Vrouwbuurstermolen. Tussen 17.00 en 18.00 uur is het einde van de route.

Compleet verzorgde rondrit
De prijs van de dagtocht bedraagt € 64,–. Hiervoor krijgt u een uniek beeld op ’t Bildt en een compleet verzorgde rondrit.

Op alle genoemde plaatsen is een stop, kunt u rondkijken en is er iets te drinken en/of te eten.
Inbegrepen is tweemaal koffie/thee/fris, met oranjekoek in Hegebeintum. lunch bij de Seedykster toer, broodjes, melk/karnemelk, koffie/thee/fris en suikerbrood bij Gewassenveld. Eventuele dieetwensen kunt u aangeven bij vanplan.nl.

Er is een boekje beschikbaar met uitleg in het Nederlands, Engels en Duits en er reist een gids mee die onderweg uitleg geeft.

Voorts: gratis bezichtiging van het bezoekerscentrum Hegebeintum en de kerk, het gebruik van de panoramawagen, bezoek aan de musea en de rondleiding (met toelichting) over de gewassenvelden bij boerderij P. Hoekstra aan de Oudebildtdijk.

Restaurant De Molen, Vrouwbuurstermolen
Aan het eind van de route kan op eigen gelegenheid een maaltijd worden genoten bij restaurant De Molen (reserveren gewenst). Dit is niet bij de ritprijs inbegrepen.

De dagtocht wordt gehouden van mei tot en met september op diverse dagen in de week.

Meer informatie en reserveren: www.vanplan.nl.

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!