BILDTS KAMPIOENSCHAP BILDTSTARSCHILLEN 2015

Op dinsdag 19 mei aanstaande organiseert de BAW in samenwerking met de commissie Lammetsymet in St. Annaparochie weer het open kampioenschap Bildtstarschillen. De jaarlijkse happening start om 10.00 uur bij de stand voor de winkel van Boterhoek Bloemen. Met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 in het vizier gaat de openingsstrijd dit jaar tussen vijf kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. Toezeggingen zijn er van kunstschilder Hendrik Elings, schrijfster-dichteres-vertaalster Janneke Spoelstra, filmmaker Henk Penninga en Tjipke Pasma hoornist-muziekdocent en eigenaar Pasma Muziek. Daarna is iedereen uiteraard van harte welkom om in 268 seconden (het aantal jaren dat er aardappels verbouwd worden op het Bildt) zoveel mogelijk Bildtstars te schillen. De geschilde aardappelen mag iedereen meenemen voor de maaltijd of om weg te geven. Er zijn verschillende soorten schilmessen aanwezig (ook voor linkshandigen), maar iedere deelnemer kan ook met zijn of haar eigen favoriete mesje meedoen.

De commissie Lammetsymet stelt drie geldprijzen (€ 75, € 50,- en € 25,-) beschikbaar. Jensma Agro te Westhoek stelt de Bildtstarren beschikbaar. Om kwart over drie strijden de vijf deelnemers met de hoogste scores tegen elkaar om de titel Open Bildts Kampioenschap Bildtstarschillen 2015. De eindstrijd staat onder leiding van het deskundig jurylid Foppe Venema, kok in de Beuckelaar.

Iedereen wordt uitgedaagd de schilhegemonie van de familie Kampen, Poorte, Wassenaar en Hommema te doorbreken door meer dan 2,50kg te schillen en als nieuwe kampioen gekroond te worden. Het bestuur wenst alle deelnemers heel veel succes toe. Komt allen en doe allen mee. Tot 19 mei aanstaande.

 

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!