Midseumer Molnkoier

Op zaterdag 30 juni 2018 wordt voor de derde keer De Midseumer Môlnkoier georganiseerd.

Voor de derde keer wordt de Midseumer Môlnkoier georganiseerd, een wandeltocht vanuit Vrouwbuurtstermolen. Een tocht die u dwars door de dorpen en de natuur over de Polderdijk en het waddengebied leidt. Dit gebied is een inspiratiebron voor kunstenaars en een vakantie-, fiets- of wandelbestemming voor vele toeristen en bezoekers. Zo beschikt het over prachtige natuur, weidse landschappen, idyllische dorpjes met ieder een eigen cultuur en heeft het talrijke historische monumenten. Molens, kerken, sluizen en natuurlijk het werelderfgoed, het waddengebied en de polderdijken die het land al eeuwen beschermen tegen het water.

Op 30 juni 2018 dit jaar vindt De Midseumer Môlnkoier plaats. Dit jaar sluiten wij aan bij de Bildtse Aardappel weken (Potatoes go Wild), zodat ook onze wandelaars kunnen genieten van al het moois. 
Op diverse plekken langs de route wordt u vergezeld door muziek van bijvoorbeeld het Korps, een Shantykoor en verschillende muzikanten.

De opbrengst van de loop komt ten goede aan De Vrouwbuurtstermolen, voor het onderhoud van de prachtige, volledig gerestaureerde graanmolen in Vrouwenparochie

De start en finish van beide afstanden is bij De Vrouwbuurtstermolen in Vrouwenparochie
De route loopt door het land, over de Bildtdijken en de twee langere routes langs het wad.
Door oude en nieuwe boerenschuren met diverse kunst en langs beelden en Escherkunstwerken in het graan aan de Oudebildtdijk….

De afstanden zijn:
32 kilometer start 9.00 uur
24 kilometer start 9.30 uur
12 kilometer start 10.00 uur
Meer informatie over de route en starttijden kunt u HIER vinden.

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!