10.000ste bezoeker op Gewassenveld 50 Tinten groen

Maandagochtend 17 september werd een onverwacht feestelijke ochtend voor Jan Boonstra uit Tjerkgaast. Piet Hoekstra verwelkomde Jan Boonstra uit Tjerkgaast als de 10.000ste bezoeker op het Gewassenveld 50 Tinten Groen aan de Oudebildtdijk 749.
 
Jan Boonstra (links op de foto) was de gelukkige, maar verbaasde ‘winnaar’. Hij heeft als chauffeur van agrarische producten al vele gewassen vervoerd. Deze morgen kwam hij 50 tinten groen weer eens bezoeken en een praatje maken met ‘boer’ Piet Hoekstra, bedenker en grote motor achter het gewassenveld.
 
Jan heeft natuurlijk een pakket gekregen van een aantal lokale producten, het kaart- en kwartetspel 50 tinten groen, een poëzieboek, een mok van de Bildtse Aardappelweken en twee toegangskaarten voor de theatervoorstelling ‘De smaak van Friesland’ (23 t/m 25 oktober in De Harmonie in Leeuwarden) waarin 50 Tinten Groen een belangrijke rol speelt.
Ondanks dat er al diverse veldjes met oude, nieuwe en vergeten gewassen zijn geoogst, blijft er op het veld veel te zien. Diverse percelen zijn weer ingezaaid met groenbemesters als mosterd en die staan weer in bloei. De 50 tinten groen zijn nog steeds zichtbaar!

Axomama

Extra voorstelling op woensdag 5 juli. 

6, 7 en 8 juli zijn uitverkocht.

Vol = vol!