PROGRAMMA

Deel ons op social media

Ete bij de boer XL / Farmers feed the world

23 juni 2018
Aardappelmaaltijd in boerenschuren aan de Oudebildtdijk, de langste straat van Nederland.

Bezoekers worden getrakteerd op een uitgebreide aardappelmaaltijd met streekproducten. Ze kunnen terecht in de aardappelschuren, waar ook de kunst te bewonderen is. Voor of na de maaltijd krijgen de bezoekers een rondleiding op het boerenbedrijf. De maaltijd verzorgen we in samenwerking met de afdeling horeca van het Friesland College.

Op het Bildt bestaat het gezegde: “In juny het ‘t Bildt de pronk an”, wat betekent dat alles in die tijd op zijn mooist is. Aardappelvelden staan in bloei, tarwe en gerst tonen hun nog jonge aren en 50 tinten groen zijn zichtbaar in het landschap.

In deze zetting zullen meer dan 600 tafels buitengezet worden door de bewoners, in samenwerking met de organisatie. Hieraan zullen meer dan 6000 gasten, samen met hun gastvrouwen en –heren, genieten van een aardappelmaaltijd en letterlijk neerkijken op de akker waar hun voedsel vandaan komt.

Veel studenten zullen assisteren bij het opstellen van het businessplan en het uitvoeren hiervan, samen met de dijkbewoners.

Bussen zullen de gasten van en naar de dijken transporteren. Gasten zullen zelf naar hun aangewezen zitplaats lopen of er door (innovatieve) vervoersmiddelen naartoe gebracht worden.

Straatartiesten zullen de gasten tijdens hun maaltijd passend entertainen. Zij zullen langs de dijk optreden.