PROGRAMMA

Deel ons op social media

Ete bij de boer XL / Farmers feed the world

zaterdag 23 juni 2018
Aardappelmaaltijd in boerenschuren aan de Oudebildtdijk, de langste straat van Nederland.

Dit evenement is uitverkocht.

Op het Bildt bestaat het gezegde: “In juny het ‘t Bildt de pronk an”, wat betekent dat alles in die tijd op zijn mooist is. Aardappelvelden staan in bloei, tarwe en gerst tonen hun nog jonge aren en 50 tinten groen zijn zichtbaar in het landschap. Kom dit zelf bekijken en ervaren! U kunt terecht in aardappelschuren bij de boer, waar ook kunst te bewonderen is. U kunt hier niet alleen van het uitzicht genieten, ook  van een uitgebreide aardappelmaaltijd.

Schuift u gezellig aan bij de boer aan de lange tafels in de boerderij van uw keuze en geniet u van alles wat het land te bieden heeft. Smakelijke aardappelen, vlees en groente uit de streek, het bier komt van plaatselijke brouwerijen, de vruchtensappen worden regionaal geproduceerd. Vegetarisch of glutenvrij? Natuurlijk houden we rekening met uw voorkeuren en dieetwensen.

Komt u ook proeven van alles wat het land te bieden heeft? Voor slechts € 25,– per persoon heeft u een driegangmaaltijd, kunst, een rondleiding en een geweldig uitzicht vanaf de Oudebildtdijk!

De opleidingen Horeca, Bakkerij & Management van het Friesland College verzorgen de maaltijd, samen met Wij van PS, koks van restaurants uit de streek, het Nordwin College en Smeding groente en fruit. Er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van zorgcentrum het Bildt en campus Middelsee.

Verschillende boerenbedrijven doen mee aan dit culinaire evenement. U komt in een historische of in een hypermoderne schuur. U kunt kiezen in welke boerderij aan tafel wilt. Voor of na de maaltijd krijgt u een rondleiding op het boerenbedrijf.

U kunt zelf kiezen in welke boerderij u wilt.
U kunt doorgeven of dieetwensen heeft.