NIEUWS

Deel ons op social media

Stichting De Bildtse Aardappelweken
Oudebildtdijk 487
9076 GP Sint Annaparochie

T 0518403959

Dagtocht van Terp naar Wad en Gewas

Vanaf mei 2018 wordt een tocht gereden met de panoramawagen van de Seedykster Toer langs bijzondere cultuurhistorische, landbouw- en natuurplaatsen in Noord-West Friesland. Voor de organisatie hebben Stichting De Bildtse Aardappelweken, de Seedykster toer, Terp Hegebeintum,  It Fryske Gea en Restaurant de Molen de handen ineen geslagen.

Op 24 mei vindt de eerste dagtocht plaats. Het doel van de dagtocht is dat deelnemers zicht krijgen op hoe de mensen hier leven met de Waddenzee en hoe de landbouw zich hier heeft ontwikkeld. Belangrijk voor ons voedsel!

Voor deze eerste dagtocht zijn – naast het bestuur van de stichting BAW – een aantal prominenten uitgenodigd.

Van Terp en Wad
De tocht vertrekt in Vrouwbuurstermolen vanaf het terrein van De Kultuurfabriek rond 09.30 uur.

De route gaat eerst naar de terp van Hegebeintum: de eerste ideeën van vroeger om droge voeten te houden. Vervolgens naar de Waddenkust en door het Noorderleegh van It Fryske Gea. Bijzonder, want dit gebied is anders afgesloten voor publiek! Met mooi weer wordt er op de kwelder geluncht.

Naar Gewas en langs kunstroute
Na de lunch vervolgt de toer naar het Gewassenveld 50 Tinten Groen aan de Oudebildtdijk alwaar een stop van ongeveer een uur is om het veld te kunnen bekijken. Daarna gaat het door het Bildtse landschap, langs kunstboerderijen en een beeldenroute terug naar Vrouwbuurstermolen. Tussen 17.00 en 18.00 uur is het einde van de route.

Op alle genoemde plaatsen is een stop, kunnen mensen rondkijken en is er iets te drinken en/of te eten.

Aan het eind van de route kan op eigen gelegenheid een maaltijd worden genoten bij restaurant De Molen (reserveren gewenst).

De dagtocht wordt gehouden van mei tot en met september op diverse dagen in de week.

Meer informatie en kaarten: www.vanplan.nl.